home  | sitemap  |  contact  

Springzaad.be is een open netwerk, waarin iedereen welkom is die meer ruimte wil scheppen voor natuur, kinderen en jongeren.

 

Springzaad.be vzw stimuleert  en ondersteunt  sinds augustus 2009 de ontwikkeling van natuurrijke speel- en leerplekken voor kinderen en jongeren.  Dit doen we door het organiseren van inspirerende plaatsbezoeken, leerrijke workshops en boeiende studiedagen.

Op deze website vind je een speelnatuurkaart met goede praktijkvoorbeelden, een activiteitenkalender, contactgegevens van personen en organisaties die je verder kunnen helpen en heel veel inspirerend materiaal. 

 

Springzaad.be vzw heeft geen inkomsten uit subsidies en werkt volledig met vrijwilligers.  Giften zijn welkom op het rekeningnummer van vzw Springzaad.be: BE70 5230 8074 7525

 

Springzaad is partner in het Goe Gespeeld! netwerk.


Nieuw in ons winkeltje

  • Vanaf nu kan je ook bij ons het boek 'kaboutersoep en wonderblaadjes' van Ity Busstra bestellen. (€24.50)

Het is bedoeld voor iedereen die met jonge kinderen te maken heeft in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. Dat kan zijn als ouder van een jong kind of als je werkzaam bent in een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of kleuterklas. Er staan heel veel natuurlijke ideeën in wat je met jonge kinderen kan doen, zowel binnen als in de buitenruimte en veel prachtig fotomateriaal uit de ontdektuin.

 

  • 'Een toekomstvisie op schoolspeelplaatsen' is eindelijk in boekvorm verschenen. Springzaad verleende zijn medewerking. Meer info klik hier.  Bestellen: klik hier.

Zelf iets aan te kondigen?

Wil je dat jouw activiteit opgenomen wordt in de agenda, ken je goede voorbeelden die nog niet op de kaart staan of heb je speels nieuws te melden, stuur dan een mailtje naar info@springzaad.be.

Zo kan deze website een uithangbord worden voor alles wat er leeft binnen de Springzaad-wereld! 

NIEUWS

  • zo 8 sept '19: FIETSEXCURSIE EETBAAR BRUSSEL

!!!!  UITGESTELD !!!!! 

Begin september bleek voor veel mensen een moeilijke datum, we besloten de tocht te annuleren en in het voorjaar opnieuw te programmeren.

 

Onder begeleiding van Bruksel Binnenstebuiten ontdekken we prachtige plekken in Brussel, waar buren samen eetbaar groen planten, waar kinderen zich uit kunnen leven en met beide handen in de aarde wroeten. Dit pas in het kader van korte keten, gezonde voeding en voedselstrategieën voor steden. hoe betrek je kinderen en jongeren in dat verhaal? En ja hoor, zulke groene plekken zijn er zeker wel in de grootstad, Brussel borrelt en bruist van het groen, je moet ze alleen even weten te vinden. Tijdens de ontdekkingstocht maken we uiteraard ook tijd voor een hapje en een drankje.

 

  • Gemist:  inspiratiedag 'Speelnatuur zonder beperkingen'

Op vrijdag 15 maart 2019 organiseert Springzaad.be vzw samen met BOS+ (project GLE), Provincie O-Vlaanderen (project Klimaat-gezonde speelplaatsen) en Regionaal Landschap Meetjesland een dag vol informatie, inspiratie en uitwisseling rond breed toegankelijke en inclusieve speelnatuur, waarbij ook aandachtspunten voor een goed  ontwerp van de groene buitenruimte. Voor kinderen mét en zonder beperkingen. We horen en zien ervaringen uit Nederland en Vlaanderen, en de praktische toolbox 'Green Learning Environment' wordt voorgesteld (je kan hem zelfs meteen mee uittesten buiten). De dag gaat door op de campus St-Gregorius bij Gent. Deelname is gratis maar inschrijven is noodzakelijk.

Check hier het programma en schrijf je in voor 7 maart!| |